OK  
  OK        Cancel  
BEKKER, E (WEDUWE DS. A. WOLFF), DEKEN, E. Brieven van Abraham Blankaart. Uitgegeeven door E. Bekker wed. ds. Wolff, en Agatha Deken. 3 delen. 's-Gravenhage, Isaac van Cleef, 1787-1789.
(IV), (LXXVI) 319, (IV) 340, (IV) 376 pp. Halfleren banden. 8o. *bovenkant rug deel 3 licht beschadigd, platten licht geschaafd, achterplat deel 1 licht beschadigd, schutbladen en titelpagina van deel 1 en 3 licht watervlekkig, randen en hoeken van de platten van de drie delen licht gestoten, verder goede staat*
Abraham Blankaart, de oude vrijer uit de roman van Sara Burgerhart, een der mooiste figuren uit het werk, 1782. In 1787-'89 gaven Wolff en Deken Brieven van Abraham Blankaart uit, maar dan is hij met zijn betogen over alles en nog wat dezelfde niet meer; 't is een opvoedkundig werk in romanvorm. In de roman is Abraham de eerlijke, ronde koopman, die met zijn ruime opvatting bezwaren uit de weg ruimt. Hij zegt ongezouten de waarheid, komt op tegen onrecht en helpt met de daad. In de Brieven keren de personen uit de roman terug: Mw. Willis, Stijntje Doorzicht, Henderik Redelijk enz., doch zij ontvangen enkel de brieven.
Boeknummer 619599 € 150.00